Sökmotoroptimering (SEO)

När du investerar i sökmotoroptimering är det två saker du bör tänka på:

  • Att du kommer högt upp på Google på rätt sökord.
  • Att du har rätt spårning av besökarna och kan se ditt resultat svart på vitt i rapporter.

Oavsett om du säljer tjänster eller produkter till företag eller privatpersoner ska du alltid kunna mäta resultatet av sökmotoroptimering.

Vi hjälper dig att ta fram rätt sökord och sätta upp mål för vad du ska uppnå med sökmotoroptimeringen och med vår unika mätmetod kan vi visa dig resultatet!  Våra resultat talar för sig själva därför behöver vi inga bindningstider.

Tydliga resultat

Google gör hundratals uppdateringar av sina algoritmer varje år. Vi jobbar för att våra kunder alltid ska ligga steget före sina konkurrenter och känna att sig säkra i sökresultaten.

När vi hjälper dig med sökmotoroptimeringen går vi följande steg:

  • Vi hjälper dig att sätta dina mål för vad du vill nå upp till med sökmotoroptimeringen. Vill du t.ex. ha fler kunder, fler som handlar i din webbshop, fler besökare som skriver upp sig på ditt nyhetsbrev eller vill du bara ha hjälp med att stärka ditt varumärke? Det viktiga är att vi sätter upp klara mål så att vi kan mäta resultatet och ge dig en uppfattning om din ROI (Return On Investment). Vi vet att våra kunder inte bara vill ha förstasidoplaceringar. Det viktiga är resultatet och du kommer konkret kunna se vad du får ut av optimeringen.
  • Utifrån målen vi satt upp väljer vi ut sökord och sökfraser där du kan få bra positioner på Google. Genom att synas på rätt ställe så driver du rätt trafik vilket leder till fler affärer. Utöver en omfattande sökordsanalys så tar vi även fram konkreta åtgärder för hemsidan: Dels för specifika URLer men även för tekniska åtgärder som förbättrar hela hemsidan.
  • Vi börjar jobba på att din webbplats ska få riktigt bra placeringar på Google på de sökfraser och sökord vi valt ut, men även att andra sökfraser ska få bra placeringar på Google. Sökmotoroptimeringen är en investering som stärker hela webbplatsen och inte bara de specifika ord man jobbar med.
  • Vi följer upp vad som händer med de nya besökarna med hjälp av vår unika mätmetod. Vi hjälper dig med grundläggande tips på vad du kan göra för att förbättra resultatet och enklare nå dina mål. Vi rapporterar givetvis löpande om hur det går med de mål vi har satt upp.

Nöjda klienter med ökad försäljning

Vi har hjälpt våra klienter att ta dussintals förstaplaceringar, hundratals förstasidoplaceringar, ökat antalet besökare med över 900% och hjälpt webbshoppar att öka sin försäljning med hundratals procent. Våra kunder är ungefär 50% B2B och 50% B2C. Du kan läsa mer om våra nöjda kunder här. 

Sökmotoroptimering är ett kontinuerligt arbete

Sökmotoroptimering är bland den mest kostnadseffektiva marknadsföringsformen på internet. Man kan jämföra sökmotoroptimering med ett PR arbete för din webbplats så att Google ger den bättre placeringar i sökresultatet.

Den rent tekniska delen med sökmotoroptimering handlar dels om att följa Googles riktlinjer och göra webbplatsen anpassad på ett sådant sätt att både läsaren och Google förstår vad den handlar om. Bland det första man gör är att gå igenom alla fel som finns på webbplatsen, det kan t.ex. handla om långa laddningstider, brutna länkar,  duplicate content, titlar, beskrivningar osv. Sedan lägger vi upp en strategi och implementerar den på webbplatsen så att man lägger en bas för sökmotoroptimeringen.

Den andra delen handlar om att göra webbplatsen omtalad på ett sådant sätt att Google tycker att den är bättre än dina konkurrenters. Det innefattar bland annat om länkstrategier, citations och sociala signaler. Det är den här delen som är den viktigaste och mest omfattande delen av arbetet och görs på en månadsbasis.

Något som är viktigt att veta är att en webbplats kan inte vara ”sökmotoroptimerad och klar”, det är en kontinuerlig process. Vi har pratat med många företagare som precis investerat i ny hemsida och antagit att den ska börja synas på Google på bra sökfraser för att de som byggt webbplatsen sagt att den är ”sökmotoroptimerad”. Efter flera månader av väntan så syns de fortfarande inte på en enda sökfras. Kontakta oss så förklarar vi varför och hur vi kan hjälpa dig.

Sökoptimering hjälper dig öka din omsättning

Vår modell för sökmotoroptimering hjälper ditt företag att öka omsättningen online. Ring eller maila vår VD Topias Tuomi så berättar han mer om hur vi kan hjälpa dig att få mer leads, registreringar eller sälja mer.

Du når Topias på [email protected] eller direkt på 08 – 515 11 300.

Frågor om SEO?

Har du några frågor eller vill du bara ta en kopp kaffe och prata lite SEO? Oavsett vad du behöver hjälp med eller har frågor kring så är det bara att kontakta oss, det kostar inget att ta fram ett förslag.

Kontakta oss