Tjänster > Rykteshantering

Ditt rykte online är viktigare än någonsin.

En internetanvändare kan idag enkelt bara googla på ditt företagsnamn och få fram båda positiva och negativa saker.

Tyvärr kan en enstaka arg bloggare eller ett inlägg på ett stort forum från en enda missnöjd kund förstöra mycket för ditt företag.

Desto dyrare dina produkter eller tjänster är desto större är chansen att kunderna letar efter recensioner och betyg online.

Även om ditt företag är bäst i branschen och ha en top notch kundtjänst så kommer du ändå att ha missnöjda kunder som är redo att göra sin röst hörd på internet. Det är då viktigt att kunna gå in och svara på kritik eller ta kontrollen över vad som visas.

Hur används ditt varumärke på internet?

Rykteshantering handlar inte bara om att “städa” Google resultat. En viktig del av rykteshantering är att övervaka hur du omnämns på internet.

Om ditt företagsnamn eller en av dina tjänster/produkter/anställdas namn dyker upp på en blogg, ett forum, Flashback, Rejta/Reco eller liknande recensionssite kan du få veta det omgående.

Vår rykteshanteringstjänst inkluderar rapportering av hur ditt varumärke används och vi erbjuder lösningar för hur du ska förbättra ditt rykte på sökmotorerna samt få bort negativa resultat från förstasidan.

Våra kunder ger oss 9,5 av 10 i betyg

Susanna Edberg

Marknadschef, Bilprovningen

"Viseo har varit till stor hjälp med att ta vårt SEO-arbete till nya nivåer, och vi uppskattar verkligen deras proaktiva och kreativa arbetssätt."

Pontus Von Sydow

Chef Försäljning & Marknad, Lån & Spar Bank

”Viseo förstod snabbt utmaningarna i vår bransch och bidrar med sin höga kompetens inom SEO och SEM till vår tillväxt.”

Mihail Pinhasov

VD, Lamnia

"Vi är tacksamma för allt Viseo har gjort, fantastiskt arbete. Vi har fått tillbaka vår trafik och ökat omsättningen med 58%. Nu fortsätter vi att blicka framåt och siktar mot ännu högre siffor!"

Adrecord
A Workout Company

Hur går det till när man jobbar med rykteshantering/Google städning?

  • Identifiera alla negativa sökord du syns på idag
  • Plockar fram de positiva sakerna som skrivit om dig på internet eller skapar nya inlägg och liknande som är positiva
  • Sökmotoroptimera de positiva nyheterna
  • Bygg länkar mot de positiva nyheterna så de tar över platsen från de negativa hemsidorna

 

Hur vi arbetar med rykteshantering

  • Vad vi först och främst gör är att undersöka och identifiera de negativa resultat som finns idag. Vi erbjuder en lösning på de akuta problem och tar fram en långsiktig strategi.
  • Den långsiktiga strategin innebär att vi skapar nytt innehåll som helt enkelt knuffar bort de negativa resultaten från förstasidan. Det inkluderar även länkbygge för att enklare ta bra positioner.

Viseo har hjälpt ett stort antal företag med rykteshantering. Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att få bort resultaten från Google. Vi behandlar all information högsta konfidentialitet.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar rykteshantering?
Det varierar beroende på hur din situation ser ut. Skicka en offert-förfrågan för att få ett estimat från oss.

Kan man be Google ta bort resultat?
Svaret är att det beror på vad det är för resultat. Om det gäller något negativt om ditt företag så tar inte Google i regel inte bort det.

Om det gäller dig som privatperson så finns det möjlighet under vissa omständigheter. Du kan läsa mer om Googles riktlinjer för borttagning för privatpersoner här.

Här finns formulär för privatpersoner enligt EU:s sekretess och här finns en annan hjälpsida för privatpersoner.