Se hur din hemsida läcker pengarFå videoanalys

Google AdWords uppdateringar av annonser samt Google Maps

Skrivet av Marcus Sandström 10 / 06 / 16

Google kommer att göra flera uppdateringar av Google AdWords inom kort. Här delar vi snabbt med oss av två av de större nyheterna.

1. Google ökar antalet tecken i Google AdWords annonser

I Februari så tog Google bort annonserna från höger sida i sökresultaten och ökade antalet annonser till fyra ovanför sökresultaten.
Nu kommer nästa stora uppdatering, Google går från att endast ha 1 rubrik med 25 tecken till att ha 2 rubriker med 30 tecken.  Google berättade att tidiga tester ökat klickfrekvensen med 25%.

Dessutom kommer Google att öka antalet tecken som finns i beskrivningen av annonsen. Du som annonsör kommer att kunna skriva en 80 teckens beskrivning, vilket är 5 tecken mer än nu, då du kan skriva två stycken 35-tecken beskrivningar. Visnings URL:en är också borttagen eftersom att AdWords automatiskt kommer att visa den riktiga URL:en.

Såhär ser det ut nu och efteråt:

adwords ny

 

Bildkälla

2. Lokala annonser direkt i Google Maps

Google kommer att introducera annonser som visas direkt i kartan. Det här kan givetvis fungera riktiga bra för lokala aktörer. Om du t.ex har en restaurang skulle du kunna synas med din logo direkt på kartan med speciella luncherbjudanden.

I det här exemplet ser vi hur Best Buy (som är en amerikansk butikskedja) syns direkt på kartan med ett erbjudanden om “10% rabatt på telefontillbehör”.

google maps2

Bildkälla

Frågor?

Har du några funderingar kring hur du skulle kunna förbättra din annonsering i samband med att Google uppdaterar detta? Då är det bara att kontakta oss.

 

Vill du få fler besökare?
Gratis rapport om hur din hemsida kan prestera bättre.
Direkt skickad till din e-post.

* Företaget behöver ha minst 10 miljoner kr i omsättning.

Marcus Sandström

Skrivet av: Marcus Sandström

Marcus är en av grundarna till Viseo. Han jobbar sedan flera år tillbaka med att hjälpa företagare att nå sina mål med hjälp av internetmarknadsföring.