Kunskapsbank > Synas på Google – Hur du kan synas på Google

Det kan finnas flera olika anledningar till varför ditt företag inte syns på Google. Vad är det du Googlar på? Googlar du på ditt företagsnamn eller googlar du på en produkt/tjänst eller gör du en “eftersökande sökning”?

Hur kan jag börja synas på Google?

Om din hemsida är precis ny så kan det vara så att Google inte har indexerat din sida ännu. Samma sak om du lagt upp en ny undersida så tar det ett tag innan den indexerats. Om du har fått någon länk till sidan eller har länkat internt till den nya undersidan så kan det ta upp till 3 veckor innan sidan indexeras.

Så här gör du för att börja synas på Google:

  1. Sätt upp Google Search Console för din hemsida
  2. Skapa en webbplatskarta
  3. Lägg till webbplatskartan i Google Search Console
  4. Be en vän att länka till din hemsida
  5. Använda Hämta som Google för webbplatser

Dessa strategier kommer göra att din webbplats indexeras snabbare. Utöver detta kan du  också länka till hemsidan på sociala profiler, och på sociala bokmärken tjänster.

Hur får jag bra placeringar på Google och mer kunder?

Nu kommer vi till den mest intressanta frågan. Att bara synas på Google är en sak, men att synas högt upp på sökord som faktiskt ger dig mer kunder är en annan sak.
Det allra enklaste är att börja jobba med sökmotoroptimering på ett aktivt sätt och låta ett företag (som t.ex Viseo) ta hand om dina placeringar på Google. Förenklat ser det ut ungefär såhär. Bestäm vilka mål du har med sökmotoroptimeringen.