Pris sökmotoroptimering – Vad kostar sökmotoroptimering?

Det finns många olika modeller för hur man tar betalt för sökmotoroptimering. Sökmotoroptimering är en billig form av marknadsföring om man jämför med radio, TV etc. men priserna går ju givetvis uppåt desto fler företag som vill jobba med sökmotoroptimering.

Sökmotoroptimering är inte något statiskt då man precis som med vanlig annonsering eller PR arbeten behöver fortsätta att jobba med det för att kontinuerligt få ett bra resultat, därför är det vanligt med något slags abonnemang månadsvis för att man ska få bättre positioner på Google.

Ofta har man en startavgift och en månadskostnad, vad dessa ligger på beror helt på kvalitén på sökmotoroptimeringen, hur hög konkurrensen är, hur brett man vill gå och hur stark webbplatsen företaget har är.
Priset på sökmotoroptimering beror också på hur många sökord man vill jobba med. Spannet brukar i vilket fall som helst ligga mellan ca 5000-10 000kr i månaden och uppåt beroende på en mängd olika faktorer. Är det billigare än 3000kr i månaden bör man verkligen fråga sig hur bra kvalitén på SEO:n är.

För att få ett förslag från oss kan du titta in på vår sida om SEO tjänster då får du också reda på vårt pris för sökmotoroptimering.

pris sökmotoroptimering

Marcus Sandström är en av grundarna till Viseo. Han jobbar sedan flera år tillbaka med att hjälpa företagare att nå sina mål med hjälp av internetmarknadsföring.