Kunskapsbank > Kan man bli avstängd från Google?

Innehåll

  Man kan bli avstängd (också kallat av-indexerad) från Google om man mycket kraftigt bryter mot Google riktlinjer mot spam. Detta är dock mycket ovanligt och förekommer främst på den engelsktalande marknaden där personer satt i system att spamma ut ny webbplatser som ämnar att få bra placeringar på Google under en kort tid. Man är då medveten om att Google kommer att ta bort sidan men man tar helt enkelt sin chans. Detta är givetvis mycket oetiskt och det existerar i väldigt liten mån på den svenska marknaden.

  Vad som är något vanligare är att man hamnar i något av Googles filter eftersom att man har en ovanlig länkprofil på något sätt (länkarna du får till dig ser t.ex. ut att vara byggda väldigt aggressivt eller på exakt samma sätt.) Även detta är ovanligt på den svenska marknaden.

  Det vanligaste är att man inte får några resultat alls om man jobbar med sökmotoroptimering på ett otillräckligt sätt (snarare än att man hamnar i filter eller blir avstängd).

  *” anger obligatoriska fält

  Kontakta oss

  Vi arbetar med dig för att skapa en skräddarsydd lösning som passar just dina behov - boka ett möte och begär din offert