Se hur din hemsida läcker pengarFå videoanalys

Mobilvänlig hemsida på Google

Skrivet av Marcus Sandström 20 / 11 / 14

Google gick häromdagen ut och berättade att de nu kommer att börja visa en text bredvid mobilvänliga webbplatser i sökresultat när du söker med din mobil.
Det har under en tid gått att se att Google testat olika ikoner och texter under en tid och nu har de alltså officiellt bekräftat att den nya “märkningen” av siter kommer att dyka upp i sökresultatet.

Det här är ett exempel på hur det kan se ut:

mobile-friendly

 

Google har släppt ett verktyg där du kan testa om din webbplats är mobilvänlig: https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Google berättade också att att man experimenterar med att använda mobilvänlig webbplats som en rankningsfaktor.

Vi på Viseo tycker att man ska vänta med och se om tester visar att man faktiskt får bättre rankning med en mobilvänlig webbplats, men vi rekommenderar ändå givetvis alla företagare att skaffa en mobilvänlig webbplats för att de är mycket mer användarvänliga. Det självklara valet är att den ska vara “responsiv” så att den anpassar sig till alla sorters skärmar.

Du kan läsa mer om nyheten från Google här.

Marcus Sandström

Skrivet av: Marcus Sandström

Marcus är en av grundarna till Viseo. Han jobbar sedan flera år tillbaka med att hjälpa företagare att nå sina mål med hjälp av internetmarknadsföring.