Se hur din hemsida läcker pengarFå videoanalys

Lägg till sökbara platser och kartor i Google Maps

Skrivet av Oscar Sandström 28 / 07 / 12


Google Map Maker – En efterlängtad funktion från Google.

För ett tag sedan fick jag en förfrågan om hur man lägger till sina egna platser i Google Maps och gör dem sökbara. Det har alltid varit fullt möjligt att lägga till dina egna platser i Google Maps men det har har inte funnits någon möjlighet att söka efter platserna vilket har gjort tjänsten mer eller mindre värdelös.

Det fanns många förfrågningar kring funktionen och varför den inte fungerade som utlovat. Tillslut hittade jag en Google support-tråd där de gav ett svar: Google hade helt sonika valt att ta bort sökfunktionen som är kopplad till Mina platser. Enligt dem själva så var det p.g.a. av låg användning men det verkar inte stämma särskilt bra då det varit en mer eller mindre kritikstorm mot Google.

Nu har Google gjort slag i saken och skapat en tjänst som heter Google Map Maker. Tjänsten är tillgänglig i 190 länder men vi i Sverige får vänta lite till. Lyckligtvis så lägger Google till länder på löpande band så förhoppningsvis så behöver vi inte vänta allt för länge.

Är du bekväm av dig och vill få ett meddelande när tjänsten fungerar i Sverige så kan du välja att lägga till ditt Google Konto här! (Tjänsten är nu lanserad, använda denna länk istället). Happy mapping!

 Uppdatering: Map Maker finns nu i Sverige

[googleplusauthor]

Taggar:

Avatar

Skrivet av: Oscar Sandström

Oscar är en av grundarna till Viseo och experternas expert. Som Head of SEO ser han till att kunderna når upp till och överträffar sina mål.