Se hur din hemsida läcker pengarFå videoanalys

Hjälp med att registrera Google Places

Skrivet av Marcus Sandström 04 / 04 / 12

 

Uppdaterad 2014-01-17

Google Places är inte alltid det lättaste att använda, speciellt inte med alla uppdateringar som sker, men läs vidare så ska vi hjälpa dig. Vi kommer att ge dig klara instruktioner samt, några enkla optimeringstips och även kort gå igenom vad du inte ska göra.

Anledningen till att det är viktigt att det blir rätt är du inte vill få problem med dubbletter eller andra problem vid registreringen.

Först och främst:
Om du inte redan har ett Google konto så behöver du skapa ett, det gör du här: https://accounts.google.com/SignUp?hl=sv

Tänk på att det inte går att överföra Google Places mellan konton, så om flera personer ska använda Google Places kan det vara bra att registrera ett nytt konto.  Om du redan har Google+ Local eller en Bussiness page på Google+ så bör du använda samma inlogg.

Okey, here we go… så här gör du:

A) Att hitta eller skapa en ny Places sida

Google har med största sannolikhet redan registrerat en platssida åt ditt företag och i så fall behöver du inte skapa en ny.

Börja med att gå hit https://maps.google.se och försöka hitta ditt företag genom att söka på ditt juridiska företagsnamn, ditt företagsnamn följt av din stad eller bara på ditt telefonnummer.

Om du hittar ditt företag so kommer du att se din adress, telefonnummer etc på vänster sida och även företaget utmarkerat på kartan. Du ser också texten:
Vägbeskrivningar – Sök i närheten – Spara i… – Mer

Klicka på “Mer” och välj “redigera information”.

Till höger väljer du sedan “Är detta ditt företag?” “Hantera din sida”

och så väljer du att verifera via telefon om det är rätt telefonnummer och du inte har en växel, eller annars vi vykort.Om du har en postbox och du inte kan verifiera via telefon följ instruktionerna nedan under avsnittet “om du har en postbox”.

Om du inte hittar något här kan du testa att gå till google.se att göra samma sak som ovan. Hittar du då ditt företag så klicka bara på den röda/vita ballongen/bubblan och följ instruktionerna ovan, tryck på “mer” osv.

B) Hittar du inte ditt företag överhuvudtaget gör såhär:

– Gå till https://www.google.com/places och välj “lägg till företag”.

Det finns två olika gränssnitt för när man ska registrera Google Places just nu, det verkar som om olika personer får olika gränssnitt, så oavsett vad du nu ser på din skärm så kan du här följa instruktionerna för båda.

Gamla gränssnittet:

Gammal Google Places lägg till telenummer

 

Sök efter ditt telefonnummer.
När Google inte hittar det väljer du lägg till nya uppgifter.

Fyll i alla uppgifter och verifiera sedan ditt företag med hjälp av telefon eller vykort. Har du en postbox, så stöter man på lite problem här eftersom att man måste skicka ut ett vykort för att bekräfta en helt nyskapad Places sida. Fyll i din besöksadress och följ sedan instruktionerna under avsnittet “om du har en postbox” nedan.

 

Nya gränssnittet:

Nya Google Places lägg till företag

Här söker du på ditt företagsnamn som inte borde dyka upp om du sökt enligt ovan. Man kan dock inte vara riktigt säker, så dyker det upp så väljer du det.  Verifiera sedan sidan med vykortet. Om du har en postbox följ instruktionerna nedan.
Vad du bör göra tänka på med din Places sida:
Du bör fylla i din Places sida så mycket det går, med foton osv. Tänk på att ändringar på Google kan ta något dygn eller så innan det syns.Google tittar väldigt mycket på “citations” när de bestämmer vilka Places sidor som ska ranka högt när man söker på olika saker relaterat till företaget. Se därför till att du finns med i olika kataloger på internet, så länge de är gratis. Adressen och företagsnamnet ska stämma överens exakt med det som står på Places.

Vad du INTE ska göra:
Tänk på att inte skriva sökord eller liknande i företagsnamnet, använd ditt juridiska namn eller det namn som allra mest används utåt.
Det är också viktigt att inte ha dubbletter. Hittar du en dubblett så kan du välja “mer” (enligt ovan instruktioner) och sedan ta “rapportera ett problem”.

Om du har en postbox
Skriv i din besöksadress som vanligt, välj sedan att verifiera med vykort.
Gå sedan till https://support.google.com/places/ och välja “Contact us” (se till att det är på engelska, det kan du ändra längst ned på sidan).

Välj de här alternativen:
-I’m having problems verifying my listing(s)
-I tried PIN verification for a single listing
-The status is Needs Action
-Gå längst ned på sidan och fyll i formuläret och klicka på “submit”.

Om ändringar på Places sidan inte fungerar av någon anledning
Om något inte fungerar att ändra på så kan du använda Google Map Maker som en sista utväg.
Du går då till maps.google.se, söker på sin sida,  väljer “mer” och “redigera information”. Sedan ändrar du informationen där utan att välja alternativet om att det är ditt företag. Detta är inte garanterat att fungera men är värt ett försök.

Om ingenting funkar
Gå till https://support.google.com/places/ och välja “Contact us” (se till att det är på engelska, det kan du ändra längst ned på sidan).
Mellan klockan 15-02 så kan du klicka på “call us” och du får då fylla i ett formulär så ringer de upp dig från Google.

Här finns riktlinjerna för Google Places. http://support.google.com/places/bin/answer.py?hl=sv&answer=107528

Hoppas detta sparar tid och minskar huvudvärken för alla företag som försöker att verifiera Google Places. Om ni har några frågor om Google Places så är ni varmt välkomna att kontakta mig oss eller skriva en kommentar nedan.

Taggar:

Marcus Sandström

Skrivet av: Marcus Sandström

Marcus är en av grundarna till Viseo. Han jobbar sedan flera år tillbaka med att hjälpa företagare att nå sina mål med hjälp av internetmarknadsföring.