Se hur din hemsida läcker pengarFå videoanalys

Sökoptimering av Google+ Local – Konsten att synas lokalt

Skrivet av Marcus Sandström 25 / 08 / 11

Att synas på Google Local har blivit en av de mest eftertraktade sätten att synas online på för lokala företag världen runt. Varför? För att när du söker på vilken bransch som helst följt av vilken stad som helst varsomhelst i världen, t.ex “veterinär Göteborg” så syns Google Local i den övre delen av sökresultatet på Google. De som syns där har i många fall optimerat sin Google Plus sida så att de syns bättre, vilket leder till fler telefonsamtal eller fler besök till deras hemsidor, vilket i sin tur leder till fler kunder.

På kontaktsidan kan man ha foton, videor och annan information om företaget, vilket betyder att även om man inte har en hemsida så fungerar Google+ Local som en slags startsida som fungerar som en hemsida. En rolig detalj med Google Places är att om en person befinner sig i t.ex Jönköpingsområdet och söker efter “restaurang” med sin mobiltelefon(eller dator) utan att lägga till namnet på staden så känner Google av att personen befinner sig i området och kommer att visa samma resultat som om denne skrev “restaurang i Jönköping”.

På platssidan kan användare betygsätta företaget genom att ge det en till fem stjärnor och även skriva en kort synpunkt. Får ett företag fler än fem recensioner så syns även antalet stjärnor direkt på Googles förstasida.  Det är en bra funktion för användare att snabbt kunna hitta bra företag utan att behöva gå omvägar till andra recensionssidor.

Google local är en tjänst som är helt gratis ifrån Google och alla företagare kan själva gå in och ändra på sin platssida. Även om alla rekommenderas att optimera sin Local sida så den ser bra ut så är det bara 7 företag som kan synas direkt på förstasidan. Frågan är om du vill vara en av dem?  För att läsa mer om hur man som företag kan synas bland de sju första företagen på Google Local besök vår hemsida.

 

google places

 

 

Marcus Sandström

Skrivet av: Marcus Sandström

Marcus är en av grundarna till Viseo. Han jobbar sedan flera år tillbaka med att hjälpa företagare att nå sina mål med hjälp av internetmarknadsföring.