Vad är HTTPS Vad är SSLHTTPS står för “Hypertext Transfer Protocol Secure” är en säker version av HTTP. Det är ett protokoll för krypterad transport av data för HTTP-protokollet. “S” står för Secure eller Säkert. Poängen är att alla kommunikation mellan webbläsaren och hemsidan ska vara krypterad.

Vad är då SSL?

SSL står för  “Secure Sockets Layer”. SSL fungerar som en nyckel som är kopplat till ett certifikat. Din webbläsare kommer att ansluta till webservern, som i sin tur kollar på SSL certifikatet och därefter kopplar ihop din webbläsare och servern. Det är en privat koppling vilket innebär att ingen annan än du och hemsidan kan se informationen som hanteras i din webbläsare.

Hur ordnar man SSL?

Ett välanvänt företag är Letsencrypt. De har kostnadsfri SSL och har dokumentation på sin hemsida som beskriver hur du installerar SSL. För större företag rekommenderar vi DotKeeper.

Hur byter man till HTTPS på SEO-vänligt sett?

Vi har skrivit ett inlägg om hur du byter till HTTPS på ett SEO-vänligt sätt på Loopia.se egna blogg.

Vill du ha hjälp med att byta till HTTPS på ett SEO-vänligt sätt så kan vi absolut hjälpa dig med det. Ring oss på 08 515 11 200 eller maila på [email protected]

 

 

Frågor?

Har du några frågor eller vill du bara ta en kopp kaffe och prata lite SEO? Oavsett vad du behöver hjälp med eller har frågor kring så är det bara att kontakta oss för gratis konsultation.

Kontakta oss