Rykteshantering

Vill du få bort negativa resultat om dig eller ditt företag från Google?

Isåfall är rykteshantering svaret. Det går att “pressa ned” resultat på Google genom att ersätta dem med nya bättre resultat och se till att Google föredrar dem istället och på så sätt försvinner de negativa resultaten ned till sida två eller tre  på Google dit väldigt få sökare klickar vidare.

Ditt rykte online är viktigare än någonsin. En internetanvändare kan idag enkelt bara googla på ditt företagsnamn och få fram båda positiva och negativa saker. Tyvärr kan en enstaka arg bloggare eller ett inlägg på ett stort forum från en enda missnöjd kund förstöra mycket för ditt företag.

Desto dyrare dina produkter eller tjänster är desto större är chansen att kunderna letar efter recensioner och betyg online. Även om ditt företag är bäst i branschen och ha en top notch kundtjänst så kommer du ändå att ha missnöjda kunder som är redo att göra sin röst hörd på internet. Det är då viktigt att kunna gå in och svara på kritik eller ta kontrollen över vad som visas.

rykteshantering

Hur används ditt varumärke på internet?

Rykteshantering handlar inte bara om att “tvätta” Google resultat. En viktig del av rykteshantering är att övervaka hur du omnämns på internet. Om ditt företagsnamn eller en av dina tjänster/produkter/anställdas namn dyker upp på en blogg, ett forum, Flashback, Rejta/Reco eller liknande recensionssite kan du få veta det omgående.

Vår rykteshanteringstjänst inkluderar rapportering av hur ditt varumärke används och vi erbjuder lösningar för hur du ska förbättra ditt rykte på sökmotorerna samt få bort negativa resultat från förstasidan.

Hur går det till när man jobbar med rykteshantering/Google städning?

  • Identifiera alla negativa sökord du syns på idag
  • Plockar fram de positiva sakerna som skrivit om dig på internet eller skapar nya inlägg och liknande som är positiva
  • Sökmotoroptimera de positiva nyheterna
  • Bygger länkar mot de positiva nyheterna så de tar över platsen från de negativa hemsidorna

Hur vi arbetar med rykteshantering

  • Vad vi först och främst gör är att undersöka och identifiera de negativa resultat som finns idag. Vi erbjuder en lösning på de akuta problem och tar fram en långsiktig strategi.
  • Den långsiktiga strategin innebär att vi skapar nytt innehåll som helt enkelt knuffar bort de negativa resultaten från förstasidan. Det inkluderar även länkbygge för att enklare ta bra positioner.
  • Vi erbjuder dig också en rapportering på ditt varumärke/tjänster/produkter etc. för att i framtiden snabbt kunna identifiera eventuell kritik, recensioner osv. Då kan man gå in och svara på kritik och förebygga att negativa resultat kommer upp på fel ställen.

💡 Viseo har hjälpt ett stort antal företag med rykteshantering. Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att få bort resultaten från Google. Vi behandlar all information högsta konfidentialitet.

Kan man be Google ta bort resultat?

Svaret är att det beror på vad det är för resultat. Om det gäller något negativt om ditt företag så tar inte Google i regel inte bort det.

Om det gäller dig som privatperson så finns det möjlighet under vissa omständigheter.  Du kan läsa mer om Googles riktlinjer för borttagning för privatpersoner här. Här finns formulär för privatpersoner enligt EU:s sekretess och här finns en annan hjälpsida för privatpersoner.

Från Googles information om borttagning  “När du skickar en begäran gör vi en avvägning mellan den berörda individens integritet, eventuellt allmänintresse av att informationen är tillgänglig och andras rätt att sprida informationen i fråga. Vi kan till exempel avslå en begäran om att ta bort viss information om ekonomiska bedrägerier, tjänstefel, brottmålsdomar eller myndighetspersoners uppträdande.

Så svaret på frågan är helt enkelt att det beror på. Men för företag är det svårt och i regel är det rykteshantering man får använda sig av.

Behöver du hjälp med att få bort negativa resultat på Google?

Kontakta oss idag genom att klicka här!

Frågor?

Har du några frågor eller vill du bara ta en kopp kaffe och prata lite rykteshantering? Oavsett vad du behöver hjälp med eller har frågor kring så är det bara att kontakta oss idag.

Kontakta oss