Sökmotorpositionering

Vill du företag också öka sin trafik och omsättning?

Då är det vitalt att ditt företag syns högst upp på Google. Om det är någonstans man verkligen måste synas så borde det ju rimligtvis vara där potentiella kunder aktivt letar efter dina produkter och tjänster, varje dag.

Varför ska mitt företag jobba med sökmotorpositionering?

Syns inte du på högst upp på Google så kommer konkurrenten att synas där. Frågan är bara om det är du eller konkurrenterna som får kunderna?

I takt med att internetanvändningen ökar när fler och fler söker på internet innan man ska göra ett köp eller bli kund hos ett företag så är det inte längre frågan om man ska använda sig av sökmotorpositionering utan hur man ska göra det.

På den svenska marknaden så är Google överlägset störst med hela 98% av sökmotormarknaden och varje dygn har Google cirka 30 miljoner sökningar. Av dessa sökningar så är cirka 55% köprelaterade. Av erfarenhet så vi vet att många företagare tror att dessa sökningar i allra de flesta fallen görs av personer som kommer att köpa en vara online, och att för att få riktigt bra resultat så måste man ha en webbshop eller någon form av e-handel. Inget kunde dock vara mer fel; statistik från Google visar på att 62% av alla Internetanvändare som undersöker en vara eller tjänst använder sig av en sökmotor, och hela 47 % av dem som gör research online handlar sedan varan eller tjänsten offline, d.v.s. i butik. Allt handlar alltså om positionering på sökmotorerna.

Vi hjälper idag många företag både på nationell och lokal nivå att nå förstasidesplaceringar på Google. När vi påbörjar ett arbete med sökmotorpositionering så börjar man med att titta på var de potentiella kunderna finns och vad de söker på. Vi kan med hjälp av verktyg från Google få fram ungefär hur många som söker på en fras per månad. Vi väljer i samråd mer er ut ett antal sökord och sökfraser och påbörjar sedan on page optimeringen där vi ser till att sökorden finns på er hemsida på rätt sätt. Det är viktigt att hemsidan både ser kosmetiskt bra ut och ser bra ut i Googles ögon.

Nästa steg i sökmotorpositioneringen är Off Page arbetet där vi med hjälp av länkar, sociala bokmärken, sociala medier osv bygger upp er hemsidas styrka. Detta arbete är ganska så tidskrävande men ger i slutändan ett mycket bra resultat. Vi försöker att hitta sökord som har låg konkurrens men samtidigt har många sökningar, på detta sätt kan vi få många nya besökare till er hemsida. Sökmotorpositionering hos oss på Viseo är dessutom mycket kostnadseffektiv då vi endast tar betalat för sökord som vi lyckas få till förstasidan.

Vill du ha hjälp med sökmotorpositionering? – Kontakta oss idag!

Sökmotorpositionering är inte framtiden, utan använder ni det inte idag så ligger ni redan steget efter konkurrenterna. Ta kontakt med oss via formuläret till höger så kan vi hjälpa dig ta den plats på internet och Google som ditt företag förtjänar!

Ring oss på: 020 – 121 181!

Vi hjälper dig att synas på internet!

Frågor?

Har du några frågor eller vill du bara ta en kopp kaffe och prata om hur du kan få mer kunder från Google? Kontakta oss idag!

Kontakta oss