Varför syns jag inte på google?

Det kan finnas flera olika anledningar till varför ditt företag inte syns på Google.
Vad är det du Googlar på? Googlar du på ditt företagsnamn eller googlar du på en produkt/tjänst eller gör du en “eftersökande sökning”?

Hur kan jag börja synas på Google?

Om din hemsida är precis ny så kan det vara så att Google inte har indexerat din sida ännu. Samma sak om du lagt upp en ny undersida så tar det ett tag innan den indexerats. Om du har fått någon länk till sidan eller har länkat internt till den nya undersidan så kan det ta upp till 3 veckor innan sidan indexeras.

Om din hemsida är helt ny så kan du be någon du känner som har en hemsida att länka till din sida så att din webbplats indexeras snabbare, du kan också länka till den på sociala profiler, och på sociala bokmärken tjänster.

Du bör också ladda upp en sitemap i Google Webmaster tools.

Om du använder WordPress kan du använda den här sidan för att generera site mapen.

Hur får jag bra placeringar på Google och mer kunder?

Nu kommer vi till den mest intressanta frågan. Att bara synas på Google är en sak, men att synas högt upp på sökord som faktiskt ger dig mer kunder är en annan sak.
Det allra enklaste är att börja jobba med sökmotoroptimering på ett aktivt sätt och låta ett företag (som t.ex Viseo) ta hand om dina placeringar på Google. Förenklat ser det ut ungefär såhär:

1. Bestäm vilka mål du har med sökmotoroptimeringen
2. Vi väljer ut rätt sökord för att du ska få mer besökare av rätt slag
3. Vi sökmotoroptimerar orden så att de kommer högt upp på Googles förstasida!

Klicka här för att få mer information och kontakta oss idag.

Marcus Sandström

Marcus Sandström